V soboto, 30. marca, se je na priljubljeni turistični destinaciji ob Šmartinskem jezeru v Celju odvil vrhunec letošnjega 13. Velikonočnega teka okoli Šmartinskega jezera. Dogodek je privabil številne tekače in tekačice, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine, da bi uživali v čudovitih tekaških trasah obdanih s prelepimi razgledi.

Začetek dneva je bil zaznamovan z otroškimi teki na razdalji 500 metrov in 1 kilometra, kjer je bilo zabeleženo rekordno število mladih udeležencev. Kljub morebitnim padcem in solzam, ki so sestavni del športnega dogajanja, so bili otroci nagrajeni s spominskimi medaljami in diplomami, kar je še dodatno poudarilo njihovo zmagovalno izkušnjo.

Nadaljevalo se je s tradicionalno tekaško otvoritvijo štajerske v Celju, ki je privabila številne ljubitelje teka. Tekmovalni dan se je nadaljeval ob 10. uri s tekom na trasi Jezerske kraljice dolžine 4,5 kilometra. Pot je zajemala slikovite peščene poti, ki so vodile od jezera, mimo Pušnega šanka do glavne ceste ter nazaj po novih urejenih sprehajalnih poteh do cilja na centralnem prizorišču.

Vrhunec dneva je bil ob 11. uri, ko se je začel kraljevski tek na razdalji 11 kilometrov. Trasa je potekala mimo Panorame, do glavne ceste Šmartno-Vojnik, preko Dobrove do Čolnarne Muzelj in nazaj po peščenih poteh do cilja. Kljub visokim temperaturam, ki so zaznamovale ta dan, so se udeleženci spopadli s težavnostmi terena in dosegli izjemen uspeh.

Pomembno vlogo pri organizaciji tega nepozabnega dogodka je odigral Avtocenter Frimobil kot generalni sponzor, ki je prispeval k uspehu prireditve. Velikonočni tek v Celju je tako postal ne samo športni dogodek, temveč tudi priložnost za druženje, spodbujanje zdravega življenjskega sloga ter raziskovanje čudovite narave, ki jo ponuja ta del Slovenije.

Se vidmo drugo leto! 🏃‍♂️🌟

Ekipa AC Frimobil